16 februari 2013

Klassisk fryst cheesecake med hallon och vit choklad

Ja men då så. Sportlov och jag har blivit förkyld. Det slår nästan aldrig fel... Tänk att man inte kan vara ledig utan att bli sjuk... Mycket tröttsamt.

Innan jag blev förkyld hann jag dock avnjuta en härlig alla hjärtans dag med mycket smarrig mat. Jag blev bjuden på restaurang av mannen och även om jag älskar att laga mat är det ju bara såååå underbart skönt att få gå ut och välja god mat från en meny och sedan bara bli serverad :) Vi åt på en italiensk restaurang här i stan som heter Al forno. Jag gillar verkligen deras mat. Såväl kötträtter som pizza är mycket bra. Dessertutbudet är dock, som på många andra restauranger, lite tråkigt. Jag blir ofta besviken på desserter på restaurang och tycker nästan alltid att jag hade kunnat göra det bättre själv :) Av den anledningen hade jag faktiskt förberett en efterrätt hemma denna kväll. Fryst cheesecake som jag dekorerade med hallon, hallonsås och hackad vit choklad. Enkelt, snabbt och otroligt gott!75 g smör
ca 8 digestivekex
3 äggvitor
3 äggulor
2 dl socker
1 ask Philadelphiaost (200 g)
2 msk vaniljsocker
2,5 dl grädde

Mosa digestivekexen i en skål. Använd en mixer eller en mortel eller något annat tungt. Smält smöret och blanda det med de mosade kexen. Blanda socker, äggulor och ost till en smet. Rör ner grädden. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten. Tryck ut kexblandningen i en form med löstagbar kant och häll på smeten. Sätt gärna lite folie under formen så att den inte läcker i frysen. Frys cheesecaken i ca 6 timmar. Garnera gärna med hallon, hallonsås och hackad vit choklad.

Nej, nu ska jag försöka sova bort min dumma förkylning och hoppas på att jag mår lite bättre imorgon :) God natt allihopa!

4 kommentarer:

 1. En sån här cheesecake är så gott och det passar ju bra med hallon till!!
  Du får krya på dig!!

  SvaraRadera
 2. Ursäkta men jag fattar inte vad som är vad jag vet att det som är längst nere är kakor och smör men det där mjölk gula eller det där vita som ser ut som grädde alltså jag vet inte vilka saker som ska vara i???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Gör som det står i receptet. Allt ska blandas till en enda smet, smeten separerar sig och cheesecaken brukar bli så fint indelad i lager ändå :)

   Susanne

   Radera

Skriv ut