4 mars 2013

Blåbärsgrottor med vitchoklad och kastanjegrottor med mjölkchoklad

Det har blivit en hel del bakande på sistone :) För ett tag sedan testade jag att göra dessa småkakor som blev fantastiskt goda. Jag fullkomligt älskar småkakor och vanliga traditionella hallongrottor är en gammal favorit. Trots att jag har mina favoriter gillar jag variation och den här gången fick det bli en ny smaksättning på dessa klassiker. Nämligen blåbärssylt med vit choklad och kastanjekräm med mjölkchoklad. Jag har faktiskt ingen aning om man ens kan hitta kastanjekräm i Sverige. Det är en fransk produkt och min är såklart inköpt i Frankrike :)200 g rumsvarmt smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4,5 dl vetemjöl
0,5 dl blåbärssylt alternativt kastanjepuré
50 g vit choklad eller mjölkchoklad

Blanda alla ingredienser, utom sylt och choklad, till en jämn deg. Forma till små kulor och lägg i små pappformar. Tryck till en fördjupning i mitten av varje kaka och klicka i lite sylt. Grädda i mitten av ugnen, i 175 grader, i cirka 12 minuter. Strö över riven chokladen direkt när kakorna kommer ur ugnen eller ringla över smält choklad när kakorna har svalnat en aning.

1 kommentar:

Skriv ut