28 april 2013

Mozzarellafyllda köttfärsbiffar i paprika- och basilikasås

God kväll! Efter en härlig shoppingdag i Stockholm igår har söndagen varit precis som vanligt. Lite jobb, ett bra träningspass, lite fixande inför veckan och till sist en mysig middag framför tv:n. Kanske är det lite svårt att se vad söndagsmiddagen består av på bilden nedan, men jag kan avslöja att det blev supergoda mozzarellafyllda köttfärsbiffar i en sås med smak av paprika och basilika. Så gott!

Till fyra portioner

Köttfärsbiffar:
500 g nötfärs
0,5 dl grädde
1 ägg
0,5 gul lök
1 vitlöksklyfta
salt, peppar
ca 2 msk färsk basilika
1 förpackning mozzarellaost

Sås:
1,5 dl grädde
1,5 dl mjölk
2 msk ajvar relish
salt, peppar
0,5 dl hackad färsk basilika 

Skär osten i små tärningar och hacka löken. Blanda alla ingredienserna till biffarna och vänd til sist ner osten i köttfärssmeten. Forma till ganska stora biffar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme runtom i några minuter, de behöver inte bli genomstekta. Ta upp dem ur stekpannan och stek löken i lite smör. Häll sedan på grädden och smaksätt med ajvar relish och lite salt och peppar. Rör även ner basilika i såsen. Lägg sedan ner biffarna och låt dem puttra i såsen i 5-10 minuter så att de blir genomstekta. Servera med pasta. Riv gärna över lite parmesanost och dekorera med några extra basilikablad vid servering. 

1 kommentar:

  1. Har tillagat denna rätt 2 gånger, väldigt utsökt och lyckad! Jag kan tipsa er att ha i 1 burk krossade tomater och smaksätta med vegeta, det gör att såsen blir godare och tjockare.

    SvaraRadera

Skriv ut