24 april 2013

Panerad getost med sallad

En ensam kväll hemma betyder ofta getost i någon form för mig. Ikväll var maken i Stockholm och då passade jag på att testa att panera och steka getost. Sååå underbart gott! Dessa små underbara godingar serverade jag sedan med en sallad och lite serranoskinka, men självklart funkar de bra till plockmaten, som en förrätt eller som ett tillbehör också. 

Om ni gillar getost så tycker jag definitivt att ni ska testa detta. Så enkelt och så fantastiskt gott!

Till åtta stycken:
1 liten rulle getost
1 ägg
2-3 msk vetemjöl
2-3 msk ströbröd
några kvistar färsk timjan

Skär getosten i cm-tjocka skivor. Häll upp lite vetemjöl och lite ströbröd på varsin assiett. Blanda ner lite timjan med ströbrödet. Vispa upp ett ägg i en liten skål. Vänd getostskivorna i vetemjöl, doppa dem i ägg och vänd dem till sist i ströbrödet. Stek dem i rikligt med smör tills de har fått en gyllene färg. Servera varma!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut