23 april 2013

Smörstekt baguette med blåmögelkräm och vitlöksfrästa champinjoner

Förra veckan var jag och bästa gänget från jobbet ut och åt på restaurang. Ofta blir jag inspirerad av menyerna när jag är ute och äter och förrätten som jag beställde in föll mig verkligen i smaken. Enkla och goda smaker. På lördagskvällen tog jag därför och gjorde min egen variant på denna förrätt och så här blev resultatet!


Till fyra portioner
1 påse blandade salladsblad,
olivolja, salt och peppar
8 skivor baguette
1 förpackning blå Castello
2-4 msk crème fraîche
ca 400 g champinjoner
1 vitlöksklyfta
smör att steka i
färsk timjan

Skölj salladsbladen och lägg upp lite på varje assiett. Droppa över lite olivolja, strö över lite flingsalt och lite grovmalen svartpeppar. Mosa blåmögelosten med en gaffel och blanda ner ett par matskedar crème fraîche tills du uppnår önskad konsistens. Borsta svampen och skär dem i skivor. Hacka vitlöken. Fräs vitlök och svamp i lite smör tills svampen har fått fin färg. Skär baguetteskivorna på snedden, så de blir lite större. Stek dem i rikligt med smör tills de är gyllene. Lägg brödskivorna på salladsbädden, toppa med blåmögelkräm och fräst svamp. Garnera med lite färsk timjan. Urgott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut