20 juli 2013

Chokladmuffins med dubbel topping

Vilka härliga sommardagar vi har just nu! Åtminstone här i Örebro-trakten. Soligt, varmt och härligt! Idag har vi planterat lite i trädgården och i kväll har vi haft vänner på besök. Vi har snackat, spelat kubb och såklart ätit mat. Efterätten blev en höjdare. Tycker jag, i alla fall. Jag berättar mer om den imorgon.

Idag tänkte jag bjuda på de goda chokladmuffinsarna som jag bakade med mamma för en vecka sedan. Muffinsarna fick en dubbel topping bestående av dels en chokladkräm och dels en hallongrädde. Riktigt gott med syrliga hallon i grädden. Det passade bra till den lite mastiga chokladen.



Till 12 muffins
150 g smör
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g grovhackad choklad
 
Chokladkräm:
25 g smör
0,5 dl kakao
1,5 dl florsocker
2-3 msk mjölk
2 msk philadelphiaost
 
Hallongrädde:
1,5 dl vispgrädde
1 dl hallon
 
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör och mjölk. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och rör ner i muffinssmeten. Vänd ner den hackade chokladen. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 3/4 med smet. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills dina muffins är torra inuti (prova med en provsticka). Låt muffinasarna svalna under en handduk.
 
Vispa smöret till chokladkrämen mjukt. Sikta ner kakao och flosocker och rör om. Rör ner mjölken. Rör till en jämn smet och blanda till sist i philadelphiaosten. Bred krämen på muffinsarna. Vispa grädden tills den är fast. Vänd ner hallonen. Spritsa hallongrädden på muffinsarna. Väl inte en för liten tyll till spritsen, då kommer hallonfröna att sätta sig i vägen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut