31 juli 2013

Mysfrukost och vaniljscones

Har ni semester och är lediga imorgon? Då föreslår jag att ni smyger upp ganska tidigt imorgon bitti och bakar lite scones till en mysfrukost. För ett tag sedan testade jag att göra dessa vaniljscones och det blev så underbart gott!!! Underbart med doften och smaken av vanilj. Receptet kommer från Allt om mat, men var i mitt tycke en aning krångligt och omständigt, så jag har försökt att förenkla det något :)




12 scones:
400 g vetemjöl
0,5 tsk salt
1 tsk bakpulver
100 g smör
3 msk socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk + 5 msk extra
2 tsk vitvinsvinäger
 
Sätt ugnen på 220 grader. Blanda mjöl, salt och bakpulver. Mosa smöret till små bitar och blanda med sockret. Blanda smör- och sockerblandningen med mjölet tills det blir en smulig massa. Blanda 5 msk mjölk med vinägern. Värm sedan all mjölk med vaniljsockret tills det blir fingervarmt. Häll mjölken på smulorna och knåda försiktigt ihop till en deg med händerna. Forma små bollar och lägg ut på bakplåtspapper på en plåt. Pensla gärna med lite mjölk. Baka i 12-15 minuter, tills de har blivit gyllene.
 
Jag har faktiskt ingen aning om varför man har vinäger i sconsen och varför man ska blanda den med en liten del av mjölken först... Jag följde bara receptet :) Är det någon som har en idé, så berätta gärna!!

1 kommentar:

  1. Har aldrig själv hört att man har vinäger i scones, men det tillför kanske något extra. Prova utan och se om det är nån skillnad. Scones är alltid gott att ha till frukost!!
    Kram

    SvaraRadera

Skriv ut