Ikväll har jag testat ett av hans recept, en chokladpaj som såg oemotståndligt god ut. Jag serverade pajen med lite kolasås och de kanderade nötterna från ett tidgare inlägg. De får ni inte missa! Omdömet på pajen blev: Otroligt god, bara smälter i munnen. Dock en väldigt vuxen och bitter chokladsmak, nästa gång kanske jag ersätter lite av den mörka chokladen med mjölkchoklad så någon mer än jag gillar pajen :) Men, vilken god pajbotten! Den kommer jag definitivt göra om.
Smuldeg:
75 g smör50 g rörsocker
25 g strösocker
25 g mandelmjöl
55 g vetemjöl
15 g kakao
1 nypa salt
Chokladkräm:
165 ml vispgrädde
155 g mörk choklad
155 g mörk choklad
70 ml mjölk
1 ägg
1 ägg
Mixa alla ingredienser till smuldegen i en mixer eller köksmaskin till en smulig deg. Tryck ihop med händerna och platta ut degen på en tallrik eller bricka. Ställ degen i frysen i ca 30 minuter. Bryt den frysta degen i bitar och mixa den snabbt igen, till en smulig massa. Tryck ut massan i en form med löstagbar kant, ca 18 cm i diameter. Grädda botten i 170 grader i 12-15 minuter. Låt svalna.
Smält chokladen över vattenbad tills den har uppnått 70 grader. Koka upp grädden. Rör samman grädde och choklad. Till en slät kräm. Vispa ägget med mjölken och tillsätt det till chokladkrämen. Häll chokladkrämen i formen när botten har svalnat. Låt kakan stå i rumstemperatur i ca 30 minuter och ställ sedan in den i kylen. Låt stelna i minst två timmar. Servera kakan med kolasås, kanderade nötter och lite vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar