9 augusti 2013

Vegetarisk gratäng och bönröra

Första arbetsveckan och en riktigt jobbig och påfrestande fredag är nu avklarad och det är äntligen helg. Nu ser jag fram emot en riktigt lugn och mysig helg tillsammans med min familj som är här på besök.

Efter några dagar med lite trist väder här i Örebro tittade solen helt plötsligt fram på eftermiddagen och vi passade på att grilla och äta ute på altanen. Jag blir lätt lite enkelspårig när jag grillar och ofta blir det samma tillbehör och samma såser. För er som känner likadant kommer här ett tips på en supergod kall röra som passar bra till grillat. Röran är gjord på vita bönor och är len och mild i smaken. Den passade utmärkt att äta till den lite heta grönsaksgratängen och några kryddstarka grillade korvar. Recept på grönsaksgratängen hittar ni här!


1 burk vita bönor (à 400 g)
1 dl crème fraîche
1 vitlöksklyfta
2 msk citronjuice
1 tsk flytande honung
0,5 tsk salt

Häll av och skölj bönorna. Mixa bönorna till en slät kräm. Smaksätt med pressad vitlök, citronjuice, honung, och salt. Rör ner crème fraîche. Lägg upp i en skål och pudra över lite paprikapulver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut