21 september 2013

Canneloni med köttfärsfyllning

Åh, vilken lugn och skön helg vi har! Har mest bara varit hemma, läst, kollat på tv och lagat lite mat. Det behövdes verkligen efter en vecka full av aktiviteter. I onsdags hade jag bokklubbsträff hemma hos mig. Jag bjöd på pajer och vi pratade sommarens läsning. Torsdagen bjöd på restaurangbesök och biokväll med svägerskan. Riktigt, riktigt trevligt!

Kvällens middag blev köttfärsfylld cannelloni. Inte så lätt att ta en bra bild på, men jag lovar att det var jättegott!

4-6 portioner
1 pkt färska lasagneplattor
500 g köttfärs
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 burk krossade tomater
0,5 buljongtärning
salt, peppar
chiliflakes efter smak
lite hackad basilika
1 fpk kelda ostsås
1 dl riven ost, gärna en ost med mycket smak

Sätt ugnen på 225 grader. Finhacka löken. Bryn färsen i lite smör. Tillsätt löken och låt fräsa med. Rör i krossade tomater och smulad buljongtärning. Krydda såsen och smaka av. Låt såsen koka någon minut. Fördela lite röra på varje lasagneplatta och rulla ihop till rullar. Lägg rullarna i en ugnsform och häll över ostsåsen. Strö över den rivna osten. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 min. Servera med en sallad. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut