15 september 2013

Fryst cheesecake toppad med daim

Ännu en helg till ända. En mycket trevlig helg. I fredags firades 10-årsjubileum på vår skola. Öppet hus med tårta och ballonger övergick senare på kvällen till mat, vin och häng med kollegor. Riktigt, riktigt trevligt! Även lördagskvällen spenderades borta. Vi var bjudna till vänner på middag och spelkväll. Så mysig kväll! Jag verkligen älskar sällskapsspel. Så roligt sätt att umgås!

Under helgen har jag också hunnit med att städa hela huset, tvätta, storhandla, shoppa lite kläder och baka bagels. Bagels är så otroligt gott att ha i frysen och ta fram på helgmorgnarna. Ganska enkelt att göra också. Klicka här för att komma till receptet!

Idag bjuder jag på en favorit i repris här i bloggen. Fryst cheesecake. Denna gång toppad med hackad daim. Den enkla smaken av vanilj i denna cheesecake är tacksam att kombinera med andra smaker såsom choklad eller bär. Supergott! 

75 g smör
ca 8 digestivekex
3 äggvitor
3 äggulor
2 dl socker
1 ask Philadelphiaost (200 g)
2 msk vaniljsocker
2,5 dl grädde

Mosa digestivekexen i en skål. Använd en mixer eller en mortel eller något annat tungt. Smält smöret och blanda det med de mosade kexen. Blanda socker, äggulor och ost till en smet. Rör ner grädden. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten. Tryck ut kexblandningen i en form med löstagbar kant och häll på smeten. Sätt gärna lite folie under formen så att den inte läcker i frysen. Frys cheesecaken i ca 6 timmar. Garnera gärna med hallon, hallonsås och hackad vit choklad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut