28 september 2013

Kesoplättar

God morgon! Här kommer ett tips på en nyttig och proteinrik variant av plättar. Passar bra till brunchen eller lunchen en mysig helgdag som denna! Väldigt lätt att göra dessutom!

Vad händer en lördag som denna då? Hos mig blir det en lugn och skön förmiddag och kanske en tur till Ikea på eftermiddagen. Jag funderar också på att slå till på en riktigt lyxig middag med oxfilé ikväll. Vi får se vad det blir :)


Till fyra plättar:
125 g keso (ett halvt litet paket)
1 ägg
1 msk mjöl
0,5 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

Mixa keso med en stavmixer. Rör ner ägg, mjöl, vaniljsocker och salt. Låt vila i 5-10 min. Stek fyra plättar i smör. Om man inte vill äta sylt och grädde till plättarna går det utmärkt att värma lite frusna bär och ta en klick turkisk yoghurt till. Det gjord jag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut