2 oktober 2013

Kolakakor med daim

Ibland får jag en sådan väldig lust att baka småkakor. Det är ju så roligt och dessutom älskar jag att unna mig en liten kaka till kvällsteet då och då :)

Den här gången blev det favoriten kolakakor, fast med ny twist, nämligen hackad daim. Farligt gott, vill jag lova :) När jag gör kolakakor brukar jag även passa på att göra några med kakao i. Det kan ju inte bli för mycket choklad, eller hur ;)


Ca 40 st
100 g mjukt smör

1 dl socker
2 msk ljus sirap
2 dl mjöl
(2 msk kakao)
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 hackad dubbeldaim

Rör smör, socker och sirap krämigt. Rör ner mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och eventuellt kakao. 2 msk kakao är till en hel sats chokladkolakakor. Rör ner den hackade daimen. Tryck i hop degen med handen. Dela i två bitar. Rulla ut till 2 lika långa rullar som plåten är. Lägg på bakplåtspapper och platta till. Grädda i ca 15 minuter i 175 g. Se till att inte övergrädda dem, de är godast när de är lite sega! Skär kakorna när de kommer ut ifrån ugnen. Låt svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut