6 januari 2014

Kycklingfilé med färskost och serrano samt superfräsch salsa

Jag antar att jag inte är ensam när jag tänker försöka ge mig på en nyttigare månad? Nu får det vara nog på kaloristinn mat, fika, sötsaker och choklad för ett tag. Jag vet inte hur det ska gå, jag har ett enormt sötsug varje kväll och dessutom ett enormt chokladlager här hemma efter alla helger. Idag har jag i alla fall fyllt upp kyl och skafferi med frukt, grönt och annat hälsosamt för att göra ett försök till att förbättra matsituationen här hemma. Jag ska försöka att inspirera till lite fräschare mat ett tag framöver!

Kvällens middag blev kycklingfilé fylld med lite färskost med smak av vitlök och örter och inlindad i serranoskinka. Till kycklingen serverades bulgur och en salsa på tomat, rödlök, avokado och mango. Kändes fräscht och gott!






Kycklingfilé med färskost och serrano, två portioner:
2 små kycklingfilér
2 msk färskost med vitlök och örter
4 skivor serrano

Skär en ficka i varje filé och fyll den med färskost. Linda in filén i serranoskinka och sätt eventuellt i en tandpetare för att hålla kycklingfilén stängd. Fräs kycklingen i lite smör i en stekpanna tills den har fått fin yta. Placera kycklingen i en ugnsform och stekfärdigt i ugnen, i ca 175 grader i ca 20 minuter. Kontrollera så att kycklingköttet är klart.

Salsa:
3 tomater
1 avokado
1 liten rödlök
0,5 mango
0,5 röd chilifrukt
1 msk pressad lime
1 msk olivolja
salt, peppar

Hacka tomat, avokado, rödlök, mango och chili i ganska små bitar. Pressa över lite lime och häll över lite olja. Smaka av med lite flingsalt och svartpeppar. Låt stå och dra en liten stund innan servering.

2 kommentarer:

  1. Det är många man läser nu runt om på bloggarna som vill äta lite nyttigare. Den här verkar väldigt fräsch och god!!

    SvaraRadera
  2. Gjorde denna kyckling och serverade med mathavre och grönsaker och de var supergott!!
    Nästa gång ska jag dock välja matvete istället. Tycker det är ännu godare :)

    SvaraRadera

Skriv ut