26 mars 2014

Smörgåstårta och mera firande!

Efter ca tre veckor på hemmaplan kom min mamma och syster för att hälsa på och för att träffa lilltjejen. Det var helt underbart! Ett ögonblick jag har väntat länge på! Självklart blev det mer firande och vi lyxade oss med både hemgjord smörgåstårta och hemgjorda mazariner. Såååå gott!

Min egna smörgåstårta är min absoluta favorit! Jag gillar oftast inte de köpta smörgåstårtorna, de smakar alldeles för mycket majonnäs för min smak.

Jag har tyvärr inget direkt recept, utan jag går mest på känn, men jag blandar alltid en grundsmet på crème fraîche, lite vispgrädde och lite majonnäs. I denna tårta hade jag ett lager med leverpastej (utblandad med lite av grundsmeten) och inlagd gurka, ett lager med skinkröra (hackad rökt skinka och grundsmet) och ett lager med mjukost och hackade ägg. Slutligen spacklar jag hela tårtan med grundsmeten och dekorerar med allt möjligt!

De hemgjorda mazarinerna har jag gjort tidigare och de är verkligen en höjdare! Otroligt mycket godare än köpta mazariner. Så saftiga och goda! Klicka här för att komma till receptet! 

Ikväll kommer förhoppningsvis några kollegor och hälsar på oss. Får se om jag hinner baka något smarrigt tills dess :)

2 kommentarer:

  1. Det var smarrigt!!! Stor kram min bästaste Mama Pamplemousse

    SvaraRadera

Skriv ut