31 mars 2014

Sockerkaka med hallon och kardemumma

Första bakningen med lilltjejen resulterade i denna sockerkaka med hallon och kardemumma. Hon var mycket stolt över sitt egna lilla förkläde och tyckte att det var väldigt spännande att hälla, röra och vispa. En mysig stund med dottern och en riktigt smarrig måndagsfika!


3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 tsk kardemumma
100 g mandelmassa
1 dl hallon (frysta bär bör bör blandas med lite potatismjöl)

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och kardemumma och vänd försiktigt ner det i smeten. Tillsätt hallon och riven mandelmassa i smeten. Hälls smeten i en smord och bröad sockerkaksform. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt kakan svalna något innan du stjälper upp den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut