20 maj 2014

Supergoda högrevsburgare med tillbehör

Förra helgen när min syster med familj var här på besök gjorde vi hamburgare. Ett hett tips till er som bor i Örebro är att köpa högrevsfärs på saluhallen! Vi sa att vi skulle göra hamburgare, så då malde han högrev med lite bringa och rullade ihop färsen till en stor rulle som vi la i frysen en stund när vi kom hem. Då gick det lättare att skära stora härliga burgare. Jag måste säga att det blev en otrolig skillnad på hamburgarna jämfört med när man gör på vanlig nötfärs från butiken. Underbart saftigt och gott!

Vi gjorde även egna bröd, coleslaw, chipotle-majonnäs och ugnsbakade potatisskivor. Medan vi lagade mat tog vi en öl och smakade Icas goda rotfruktschips. Så himla mysigt!

Eftersom det till stor del var mina systersöner som stod för matlagningen har jag tyvärr inga direkta recept. Jag vet att de gjorde sin egen majonnäs, som de använde till både coleslaw och chipotlemajonnäs. Bara att blanda med strimlad vitkål och morot respektive chipotle-pasta från Santa Maria. 

Hamburgarna var det bara att steka på och receptet på bröden kommer här:

Till 12-14 bröd
100 g smör
11 dl vetemjöl
2 tsk salt
2 msk strösocker
2 tsk torrjäst
4 ägg
3 dl filmjölk

Pensling och garnering:
1 ägg
sesamfrön

Smält smöret och låt det svalna. Blanda alla torra ingredienser. Vispa ner äggen i smöret. Värm filmjölken till 45 grader. Rör ner smör- och äggblandningen samt filen i de torra ingredienserna. Arbeta degen i maskin i ca 15 minuter. Låt degen jäsa under en duk i ca 1,5 timma. Baka ut degen till 12-14 st bullar. Lägg dem glest på ett bakplåtspapper på en plåt och platta till dem något. Låt sedan jäsa i ytterligare en timma. Pensla bröden med uppvisat ägg och strö eventuellt över sesamfrön. Grädda bröden i 18-20 minuter i 225 grader.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut