16 juni 2014

Gratinerad fetaost på frasig smördegsbotten, toppad med tomatsallad

Nu var det längesedan det dök upp ett nytt blogginlägg här! Jag får skylla på att jag har haft ett riktigt fullspäckat schema de senaste veckorna. Min kära mor har varit på besök, jag har skrivit på min sista uppgift till min distanskurs och varit i Västerås för seminarium och redovisningar. Trots att jag är mammaledig har jag också velat följa den klass jag har haft i nästan fyra år på diverse olika aktiviteter. Det har inneburit studentbal, klassresa på lägergård och en stor och pampig skolavslutning. Jag har även klämt in en bröllopsfest, fika med kompisar och aktiviteter med dottern. Ja just det, jag höll nästan på att glömma, jag har även firat min första Mors dag! Det var helt fantastiskt!

Igår tog hela familjen tåget till Stockholm där vi mötte upp min syster med familj. Vi spenderade en helt underbar dag på Skansen och vår lilla tjej var så glad över att ha sett apor och krokodiler på riktigt! Dagen avslutades med middag på Oljebaren. Jag åt en riktigt, riktigt god och saftig hamburgare och den bästa chokladmoussen någonsin. Chokladmoussen serverades med rostade nötter, havssalt och olivolja. Sååå smarrigt! Tyvärr lyckades jag inte få några fina bilder på maten, men jag rekommenderar ett besök!

Här hemma har det inte lagats så mycket spännande mat på sistone. Det blir mycket sallader och lättare plockmat så här på sommaren. Ett tips till sommarens plockmat är denna tomatsallad som serveras på en frasig botten av smördeg och gratinerad fetaost. Väldigt fräscht och gott!


Jag har inga mått, men det hela är mycket enkelt. Dela körsbärstomater på mitten och lägg i en skål, tillsätt hackad färsk basilika och några soltorkade tomater. Smaksätt med lite olja från de soltorkade tomaterna, lite balsamvinäger, salt och peppar. Låt stå.

Skär smördeg i lagom stora bitar. Gör ett snitt ca 1 cm innanför kanterna på varje smördegsruta. Mosa fetaost och rör ut med lite crème fraîche. Bred blandningen på smördegen, innanför kanterna. Pensla kanterna med uppvisat ägg. Grädda i 225 grader i 15-20 minuter eller tills smördegen har fått fin färg. Toppa den frasiga botten med tomatsalladen! Superdupergott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut