28 juni 2014

Midsommarmaten!

Här kommer en något sen rapport från vår midsommarafton! Traditionellt firande i Brunnsparken här i Örebro på eftermiddagen och en mysig kväll på hemmaplan med svägerskan. Inget toppenväder som vanligt, men inte heller regn och rusk. Vi bestämde oss för att skippa sillen och den svenska midsommarmaten och köra på lite god plockmat istället. Vi drack drinkar och lagade mat i flera timmar, sedan njöt vi :) Vi plockade fram flera gamla favoriter från receptsamlingen och temat blev Medelhavet!

Minipajer med brie och mango chutney.

Smördegsrutor med gratinerad feta och tomatsallad samt pestosnurror. 
Serranorullar med citronkräm och friterad kapris. Ny favorit! Är så glad att jag testade att fritera kapris! Sååå gott!

Salami- och melonsallad med pinjenötter och hallonbalsamico. 
Squashknyten med brie och pesto. 
De flesta recept finns redan här på bloggen, men en ny favorit blev serranorullarna. De kommer jag att göra igen! Här kommer receptet!

Serranorullar med citronkräm och friterad kapris.
0,5 citron
0,5 vitlöksklyfta
1,5 dl crème fraîche
salt, peppar
8 skivor serranoskinka
3 msk kapris
rapsolja

Riv skalet av den väl sköljda citronen. Blanda citronskal med crème fraiche, pressad vitlök och smaka av med salt och peppar. Fördela röran på skinkskivorna och rulla ihop.

Låt kaprisen rinna av på hushållspapper. Fyll en liten kastrull med 2 centimeter olja. Hetta upp. Ha ett lock till hands för att kväva lågan om det skulle börja brinna. Fritera kaprisen tills den är krispig, ca 1 minut.
Strö kaprisen över skinkrullarna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut