30 juni 2014

Vit chokladpannacotta med ugnsbakade jordgubbar och mandelkex

Ännu en regnig dag... Fördelen med regn är att man kan ägna dagen åt att baka. Utan dåligt samvete. Så idag har jag bakat små söta maränger, recept på dem kommer senare.

Desserten från midsommarafton blev en gammal uttjatad favorit, pannacotta med vit choklad. Receptet på den finns redan här på bloggen. Lite nya tillbehör blev det i alla fall! Jag toppade pannacottan med ugnsbakade jordgubbar och ett mandelkex. Jättegott, om ni frågar mig!

Jordgubbarna blev en höjdare och är supergoda till bara lite vaniljglass. Testa också de superenkla mandelkexen! Lite knapriga och sega och passar utmärkt till det lena desserten.


Rensa och halvera ca 5 dl jordgubbar. Lägg jordgubbarna i en ugnsform. Snitta en vaniljstång och skrapa ur fröna. Blanda vaniljfrön med ett par matskedar strösocker och strö blandningen över jordgubbarna. Lägg även vaniljstången i formen. Riv över lite citronskal. Baka gubbarna i 225 grader i ca 15 minuter. Ät dem varma till glass eller ljumma som topping på en pannacotta.

Skär tunna skivor från en rulle mandelmassa. Lägg rundlarna på ett bakplåtspapper på en plåt. Grädda högt upp i ugnen i några få minuter tills de har fått fin färg. Håll koll, de bränns snabbt! Låt svalna innan du serverar dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut