5 augusti 2014

Lingonlimpa i långpanna

Här kommer ett bra tips på ett lättgjort och supergott matbröd! Det är ett klassiskt filmjölksbröd, men detta gräddas i långpanna och delas till limpor. I originalreceptet ska det vara 4 dl sirap, men jag tyckte att det lät väl sött, så jag provade att nästan halvera mängden och det gick superbra. Men vill ni ha ett sött bröd så prova med mer sirap!

Tack kära syster för receptet!

1,2 kg rågmjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk bikarbonat
1 liter filmjölk
2,5 dl sirap
ca 2 dl lingon

Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat, Rör ner fil och sirap och rör tills allt är väl blandat. Tillsätt lingonen. Fördela smeten jämnt i en smord långpanna. Grädda i 1 timme i 100 grader, höj därefter temperaturen till 175 grader och grädda ytterligare 30 minuter. Känn med en sticka så att brödet är klart. Låt brödet svalna under bakduk och dela sedan brödet till fyra limpor.

3 kommentarer:

 1. Var håller du hus. Saknar dina recept. Hälsningar Ewa Nilsson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack! Jag är här och ska skärpa mig med bloggandet! Jag älskar ju min blogg och att arkivera mina recept, så jag ska definitivt fortsätta!

   Radera
  2. Tack vare dig tog jag mig i kragen och bloggade idag :)

   Radera

Skriv ut