2 augusti 2014

2-årskalas och cupcakes med cocos och jordgubbar!

Det har varit ett långt uppehåll här på bloggen, men oj vilken semester vi har haft. Jag har nog aldrig haft en sådan fullbokad sommar tidigare. Det har inte blivit någon lång utlandsresa, men vi har varit i Norrland, Skåne, Danmark och på Västkusten. Vi har även haft besök av släktingar och vänner på löpande band. Och mitt i semesterfirandet har vår lilla älskling fyllt två år! Första födelsedagen med oss! En supermysig dag och ett otroligt lyckat första kalas!








Vi bjöd på kladdkakecookies, cocos- och jordgubbscupcakes och en tårta med hallonfyllning och vit chokladmousse. Chokladkakorna var helt underbara och kommer i ett eget inlägg senare, receptet på tårtan hittar ni om ni klickar här och nedan följer receptet på mina cupcakes.

Cocos- och jordgubbscupcakes, 12 st

Muffinssmet:
6-12 jordgubbar
125 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
0,5 msk vaniljsocker
2 st ägg

1 dl yoghurt
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
ca 2 msk cocosarom

Frosting:
300 g philadelphiaost
1 dl florsocker
1 dl vispgrädde

röd karamellfärg

Skär jordgubbarna i små bitar. Rör smör, socker och vaniljsocker mjukt. Rör ner äggen, ett i taget. Rör ner yoghurten. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Smaksätt smeten med cocosarom. Jag köpte min i Frankrike, men jag vet att det finns massor av aromer och essenser att köpa på nätet. Självklart kan man använda cocosflingor istället, men det blev himla gott på det här sättet.

Sätt ut muffinsformar i en muffinsplåt och klicka ut smeten i formarna. Tryck ned några jordgubbsbitar i varje form. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Känn med en sticka så att de är klara. Låt dem svalna. Vispa samman färskost och florsocker, gärna med elvisp. Tillsätt vispgrädden lite i taget. Fortsätt vispa till en fluffig topping. Droppa i några droppar karamellfärg och rör noga. Spritsa eller klicka frostingen på cupcakesen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut