26 september 2014

Ädelostfylld kycklingfilé och stekta champinjoner

Tips till fredagsmiddagen! Det kanske är svårt att se vad bilden föreställer, vissa maträtter är otroligt svåra att ta bra bilder på... På tallriken ligger en ädelostfylld kycklingfilé och champinjoner stekta i smör och persilja. Så otroligt gott! Jag bara älskar ädelost i mat!

Först hade jag tänkt att linda in kycklingen i bacon också, men det blev inte så och det gjorde absolut ingenting. Det blir tillräckligt salt av ädelosten.

Denna rätt är otroligt enkel att göra. Det är bara att snitta en kycklingfilé, så att du får en djup ficka och fyll med tjocka skivor av ädelost. Lägg filéerna i en ugnsform och stek i ca 175 grader i ca 20 minuter, tills kycklingen är klar. Skär upp och kontrollera. Servera med stekta champinjoner och en sallad.

Jag brukar ofta lägga min kyckling i lite olja och soja en stund innan tillagningen, som en marinad. Jag tycker köttet blir saftigt och gott och lite salt. Mums!

1 kommentar:

Skriv ut