2 oktober 2014

Lax med feta och timjan

Vad härligt det är att kunna använda min fot lite grann igen, det känns som jag sakta men säkert återvänder till livet :) Igår var jag och svägerskan ut och åt och gick på bio och det var så himla mysigt! Tänk vad så lite kan pigga upp! Middagen intogs på Ingeborgs här i Örebro och vi åt favoritsalladen med rödbetor, valnötter, gratinerad getost, serrano, hallonvinägrett och vaniljpäron. Smakerna är så otroligt goda ihop, så jag tror att jag måste försöka efterapa den salladen någon dag. Jag återkommer med resultat om jag får till det!

Dagens tips till er blir denna lax med feta och timjan. Supergott! Inspirationen kommer från svärmor, som hade gjort en liknande rätt när vi var där för några veckor sedan. Här kommer min variant:

ca 500 g laxfilé
2 dl crème fraîche
150 g feta
0,5 kruka färsk timjan
salt, peppar

Lägg laxen i en ugnsform, salta och peppra. Mosa fetaosten och blanda med crème fraîche till en tjock massa. Repa timjanbladen från stjälkarna, de kan annars bli ganska hårda och tråkiga i ugnen. Blanda ner timjanbladen i ostmassan och bred på laxen. Tillaga laxen i 175 grader i ca 25 minuter eller tills laxen har uppnått en innertemperatur på 56 grader. Garnera med extra timjan och servera med potatis eller andra rotfrukter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut