24 september 2014

Chokladkakor fyllda med Dumle eller Nutella

Idag kunde jag inte motstå suget att baka längre. Och självklart måste man ju smaka en liten godbit när man har bakat :) Ingen bra dag för min diet kan man lugnt säga... Farliga goda kakor!

Dessa kakor florerar lite överallt på internet just nu, oftast med marshmallowsfyllning, men när jag såg dessa två varianter med Dumle och Nutella föll jag direkt. Båda sorterna var otroligt goda, men Nutella-kakan blev nog en favorit! Hjälp, vad gott!

Receptet hittade jag på Jennys matblogg. Där finns mycket gott!

ca 35 st
120 gram rumsvarmt smör
1 dl brunt farinsocker
2 dl socker
5 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
2 ägg

Dumle-kolor eller Nutella till fyllning
Extra strösocker att rulla kakorna i

Om du vill fylla dina kakor med Nutella, klicka ut ca 35 st teskedsstora klickar med Nutella på en bricka eller skärbräda med bakplåtspapper. Ställ brickan i frysen medan du gör degen.

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda smöret, farinsockret och socker till en jämn massa. Blanda ner äggen i sockersmeten. Rör ihop vetemjöl, kakao, bikarbonat och vaniljsockret i en skål och vänd ner i sockersmeten, arbeta ihop till smidig deg. Gör små plattor av degen och lägg en dumlekola eller en fryst klick Nutella på degplattan, vik ihop och rulla till en liten boll. Rulla bollarna i strösocker och placera dem på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 6-8 minuter, tills kakorna har flutit ut och fått sprickor.

Innan gräddning!

Provsmakning! Lite av fyllningen rinner ut vid gräddning, men det gör ingenting! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut