25 september 2014

Kotletter i sambalgrädde med blomkålsris

Dagens middag hos oss blev denna urgoda och enkla maträtt. Köttet sköter sig själv i ugnen och blir otroligt mört och smakrikt! Jag serverade blomkålsris till köttet. Riktigt gott!

Nu blir det äntligen te och lite vila i soffan!



4-5 benfria kotletter 
3 dl grädde
2 dl crème fraîche
3 msk soja
2 tsk sambal oelek

Lägg kotletterna i en ugnsform. Vispa ihop grädde, crème fraiche, soja och sambal oelek. Häll blandningen över kotletterna. Tillaga i ugn, 175° c i ca 1,5 timme. Idag använde jag en fläskytterfilé istället för vanliga fläskkotletter. Blev superbra! 

Blomkålsriset gör man enkelt genom att riva ett blomkålshuvud på den grova sidan av rivjärnet. Koka i en halv minut eller stek i lite smör. Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut