8 september 2014

Kyckling i jordnötssås

Ikväll har jag faktiskt lämnat hemmet en stund! Så skönt med lite miljöombyte! Maken bjöd ut den lilla familjen på middag och jag har faktiskt ätit hamburgare. Det låter ju inte så nyttigt, men jag gjorde mitt bästa :) Det blev en stor sallad istället för pommes frites och brödet la jag åt sidan. Jag blev riktigt, riktigt mätt utan det.

Middagstipset till er blir denna kycklinggryta med jordnötssås som vi åt förra veckan. En av mina favoriträtter! Och den funkar ju lika bra till wokade grönsaker som till ris. Testa!

Till 4 portioner:
400-500 g kycklingfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1-2 tsk sambal oelek
0,5 lime
0,5 dl jordnötssmör
0,5 hönsbuljongtärning
3 dl grädde
Strimla kycklingen och stek den tillsammans med löken i en gryta eller en stor stekpanna. Tillsätt grädde, buljong, jordnötssmör och sambal. Pressa i saften av en halv lime och låt puttra i några minuter. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut