7 september 2014

Saltrostade mandlar

Vilken härlig söndagsmorgon! Jag vaknade flera timmar efter vanlig tid och smög ner till ett färdigdukat frukostbord och just nu njuter jag av lite ensamtid medan mannen och dottern är och leker på Lek- och buslandet. Sådana här stunder behöver man ibland!

Igår kväll tittade grannarna förbi på spelkväll. Jättetrevligt! Det blev som vanligt även en massa prat, lite gott att dricka och lite goda tilltugg. Jag bjöd bland annat på saltrostade mandlar, riktigt gott och enkelt att göra!



2 dl vatten
4 tsk salt
200 g oskalad sötmandel

Sätt ugnen på 225°C. Koka upp vatten och salt. Rör så att saltet löser sig. Dra av kastrullen från värmen. Lägg i mandlarna och låt dem ligga och dra i 1 minut. Skalet ska inte lossna. Häll av vattnet och sprid ut mandlarna på ett bakplåtspapper på en plåt. Rosta mandlarna i 10 minuter i ugnen.

Receptet kommer från Ica.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut