29 september 2014

Piroger med kalkon och feta

Ja, då var det måndag igen då! Imorgon får jag äntligen ta bort mitt bandage och börja använda min fot lite. Jag har redan börjat planera in en massa roliga saker, jag är väldigt trött på att gå hemma nu. Redan imorgon hoppas jag på att kunna åka till gymmet en sväng och på onsdag ska jag och svägerskan gå på bio. Det var evigheter sedan jag var på bio, så det ska bli supermysigt!

Idag får ni ett tips på en riktigt god och snabb måndagsmiddag. Inget kolhydratsnålt recept direkt, men riktigt, riktigt gott! Saftigt och god smak av fetaost och persilja. Väldigt smidig mat att ha i frysen också, bara att ta fram och värma på :)

Receptet kommer från arla.se.1 färdig pizzadeg
150 g rökt kalkon i skivor
150 g  fetaost
1,5 dl keso
2 msk hackad persilja
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar

Sätt ugnen på 200°. Finstrimla kalkonköttet och blanda med smulad fetaost, keso, persilja, salt och peppar. Kavla ut degen lätt på mjölad bänk. Skär ut 8 jämnstora rutor. Fördela röran på ena sidan av rutan och vik ihop. Nyp till kanterna väl. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.

Om man inte gillar kalkon så kan jag tipsa om att byta ut den mot rökt skinka eller salami. Det funkar lika bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut