24 oktober 2014

Fläskfilégryta med bacon, champinjoner och dragon

Hej fredag!!! Här kommer ett bra tips på en supergod helgmiddag! Fläskfilé, bacon och champinjoner är klassiska, goda smaker tillsammans och här får de sällskap av en god gräddig sås med smak av dragon och vitt vin.

Jag har nyss bakat en riktigt chokladig kaka som ska serveras till kvällens fikamys med familjen. Jag hoppas och tror att den kommer att bli riktigt smarrig, återkommer med recept om den blev lyckad :)

Till 4 portioner
600 g fläskfilé
salt, peppar
300 g färska champinjoner
1 fpk bacon
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 dl vitt vin
3 dl grädde
1-2 tsk dijonsenap
2 msk kalvfond (eller buljong)
2 tsk torkad dragon

Putsa fläskfilén och skär den i skivor. Stek den i smör tills den har fått fin färg, salta och peppra och lägg sedan åt sidan. Skär champinjonerna i kvartar och baconet i småbitar. Hacka löken. Stek bacon, champinjoner och lök och lägg sedan på en tallrik. Lägg köttet i en gryta, häll på vin och grädde. Smaksätt med senap, fond och dragon. Smaka av och tillsätt eventuellt mer senap och dragon. Låt grytan puttra i några minuter och tillsätt sedan bacon- och svampfräset. Om du vill ha en tjockare sås, gör en redning på ca 1 msk vetemjöl och lite mjölk och rör ner i såsen. Servera med ris, eller blomkålsris. Så gott!


2 kommentarer:

Skriv ut