7 oktober 2014

Getostgratinerad butternutpumpa

Gårdagens middag blev en getostgratinerad butternutpumpa! Detta serverades med babyspenat, lufttorkad skinka och rostade frön och nötter. Så himla gott! Jag hade faktiskt aldrig tillagat en pumpa tidigare, men det var både enkelt och gott, så det kommer jag definitivt att göra igen!

Tyvärr kommer nu en årstid som gör det nästintill omöjligt att få till fina och ljusa bilder på middagsmaten... Hopplöst.

3-4 portioner
1 butternutpumpa
olivolja att ringla över
1 rulle getost, 150-200 gram
1 liten påse babyspenat, ca 70 gram
en handfull blandade nötter och frön

Sätt ugnen på 200 grader. Skala pumpan och avlägsna kärnhuset. Skär den i bitar och lägg på en plåt. Ringla olivolja över pumpan och baka den i ca 20 minuter eller tills den har blivit mjuk. Känn med en sticka. Skiva eller strö getosten över pumpabitarna och sätt in plåten i ugnen i ytterligare 10 minuter eller tills osten har smält och fått fin färg. Servera pumpan på en bädd av spenat och med lufttorkad skinka och nötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut