8 oktober 2014

Kladdig rabarberkaka med vit choklad

Brukar ni frysa in delar av rabarberskörden? Det gör alltid jag. Så enkelt att ha lagom stora portioner i små plastpåsar i frysen. Jag skalar och skär dem i små bitar, så det är bara att ta fram och svänga ihop en kaka eller en paj. Om man inte har rabarber går den här kakan utmärkt att göra med hallon eller blåbär. Det är en riktigt smarrig och lyxig kaka. Kladdig, saftig och söt. Jättegod att servera med en kula vaniljglass! Testa den i helgen!

200 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 dl finhackad rabarber (eller annan frukt)
100 g hackad vit choklad

Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker, blanda i mjöl och till sist det smälta smöret. Strö över rabarbern och chokladen. Tryck gärna ner bitarna lätt i kaksmeten. Grädda i 175 grader i ca 30 minuter.

Kakan ska gärna vara lite kladdig, det är bara gott! Servera gärna med en klick vaniljglass!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut