8 oktober 2014

Kycklingwok med cashewnötter

God kväll! Hjälp, vilken trötthet som har angripit min kropp :) Jag sitter i fåtöljen framför tv:n och funderar på att gå och lägga mig, men inte ens det orkar jag, haha. För några dagar sedan köpte jag en ny bok, Gone girl. Jag har hört att den ska vara bra och skulle gärna vilja läsa den innan det är dags att se filmatiseringen som jag tror går på bio nu. Kvällströttheten har dock gjort att jag har skjutit på läsningen kväll efter kväll. Får se om jag orkar hålla ögonen öppna en stund ikväll.

Gårdagens middag blev en kycklingwok på de grönsaker jag hade hemma i kylen. Mums! Resten av familjen åt risnudlar till woken, men har man mycket grönsaker som utfyllnad så tycker jag absolut att den fungerar för sig själv.

Detta hade jag i min wok:
2 stora kycklingfiléer
1 broccolihuvud
1 röd paprika
1 frp sockerärtor
10 cm purjolök
1 näve cashewnötter
2 msk ostronsås
2 msk sesamolja
1 tsk sambal oelek
1 nypa torkat citrongräs
1 cm färsk ingefära
1 vitlöksklyfta

Strimla kycklingen och stek bitarna i olivolja. Lägg dem åt sidan. Skär alla grönsaker i ganska grova bitar. Riv ingefära och vitlök på ett zestjärn. Hetta upp en wokpanna med olivolja och woka grönsakerna tills de har blivit lite mjuka, men fortfarande har kvar lite spänst. Tillsätt kycklingbitarna och smaksätt med ostronsås, sesamolja, sambal oelek, ingefära och vitlök. Jag tillsatte även ett par matskedar vatten för att det inte skulle bli torrt. Strö över nötterna vid servering. Ät som ensamrätt eller med nudlar som tillbehör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut