13 oktober 2014

Omelett med kyckling och bacon

Då var det ny vecka igen! Vi har varit ute på en liten semestertripp i helgen. Mannen var tvungen att åka på jobb till Danmark i slutet av förra veckan och vi bestämde oss för att hänga på. Vi förlängde dessutom vistelsen till en liten minisemester. Skönt med miljöombyte när man går hemma hela tiden!

Efter att ha storhandlat med lilltjejen på morgonen var jag galet hungrig. Jag blir alltid så hungrig av titta på all god mat i affären :) Dagens lunch blev därför matig och mättande. Jag gör inte så ofta omeletter, men har inspirerats av en god vän som gör smarriga och matiga omeletter. Det här gör jag snart igen!Det här behövs för 2-3 portioner:
4 ägg
4 msk vispgrädde
salt, peppar
0,5 grillad kyckling
1 paket bacon
2 dl crème fraîche
10 cm purjolök

Skär bacon i småbitar och stek den tills den är lite knaprig. Lägg över baconet på lite hushållspapper. Vispa ihop ägg med vispgrädde, salta och peppra. Stek två omeletter i smör, antingen i två stekpannor eller i omgångar. Jag använder en lite mindre stekpanna när jag gör omelett. Bena ur kycklingen och skär den i småbitar. Skär purjolök i skivor. Blanda kyckling, bacon, purjolök och crème fraîche till en röra. Salta och peppra. Servera röran på den färdiga omeletten. Ät med en grönsallad.

Det blir ganska mycket röra, så det räcker med största sannolikhet även till en liten kycklingmacka dagen efter :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut