14 oktober 2014

Lax med färskost, senap och honung och gräddkokt savoykål

Vi har alltid varit dåliga på att få i oss fisk, men vi försöker skärpa till oss och numera äter vi fisk minst en gång i veckan. Säkert inte tillräckligt, men ändå.

Det är enkelt och gott att toppa laxen med färskost av någon typ och idag testade jag ett recept från arla.se där de använder Arlas nyhet Färskost med senap och honung. Jag älskar den kombinationen, men jag tyckte nog att Arlas färskost smakade lite för mycket senap och kommer därför att göra min egen blandning i fortsättningen. Det var dock riktigt, riktigt gott med flagad mandel på fisken! Mums! Jag serverade gräddkokt savoykål till fisken, så himla gott!



Till 4 portioner:
ca 500 g laxfilé
0,5 tsk salt
100 g Arlas färskost senap och honung (eller naturell färskost, dijonsenap och honung efter smak)
0,5 dl flagad mandel

Sätt ugnen på 175°. Salta laxen och bred på färskost. Strö över mandel. Baka i mitten av ugnen tills laxens innertemperatur är ca 56 grader. Man kan även vänta med att breda på osten och strö över mandlarna tills laxen har gått en stund i ugnen, då blir osten inte lika rinnig. Servera gärna med savoykål som fått puttra i lite grädde. Supergott!

Receptet kommer ursprungligen från arla.se, men jag har gjort en del småändringar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut