15 oktober 2014

Mellanmål de luxe - fröknäcke med brie och pesto

Vilken lycka när man inser att man har lite egengjord pesto kvar i kylen! Den passade superbra på ett fröknäcke med lite brieost!

Efter att ha testat flera recept på fröknäcke med minimalt kolhydratinnehåll har jag äntligen hittat favoriten! Det funkar inte att använda endast mandelmjöl, bröden blir alldeles för spröda och faller sönder. Att endast använda fröer blev hårt och tråkigt, tycker jag. I detta recept används både mandelmjöl och fiberhusk och det blev perfekt. Beroendeframkallande gott :)



1 plåt

¾ dl mandelmjöl
¾ dl solrosfrön
¾dl sesamfrön
¾ dl pumpafrön
¾ dl linfrön
1 msk fiberhusk
½ tsk salt
½ dl rapsolja
2 dl vatten, kokande

Garnering
flingsalt

Sätt ugnen på 160 grader. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke. Rör om ordentligt. Tillsätt olja och det kokheta vattnet. Rör om ordentligt tills smeten blir geléaktig. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper på en plåt, till en tunn kaka som täcker hela papperet. Ta bort det övre papperet och strö lite flingsalt över degen. Grädda brödet mitt i ugnen i 60–75 min. Låt brödet svalna och bryt det sedan i bitar.

Receptet kommer från tidningen Hembakat.

För er som är intresserade av receptet på min pesto, klicka här. 

4 kommentarer:

Skriv ut