6 november 2014

Lax med blåmögelost och flagad mandel

Veckans fisk blev lax med en kräm på blåmögelost och färskost. Jättegott! Det där med flagad mandel på laxen var ju himla gott, så det fick det bli även denna vecka. Det passade dessutom jättebra till mögelosten! Till laxen serverade vi strimlad, stekt vitkål. Vi äter kål av olika sorter var och varannan dag just nu. Otroligt gott, passar till det mesta och är väldigt billigt för tillfället!

ca 500 g laxfilé
0,5 paket blå castello (eller annan blåmögelost)
ca 100 g Philadelphiaost
0,5 dl flagad mandel

Lägg laxbiten i en ugnsform med skinnet nedåt (gärna på bakplåtspapper så fastnar inte skinnet i formen). Mosa mögelost och blanda med Philadelphiaost och bred krämen över laxen (jag brer på ostkrämen och strör över mandeln efter att laxen stått i ugnen en stund, det blir inte lika rinnigt då).

Tillaga laxen i ugnen tills den är ca 56 grader. På 200 grader tar det ungefär 20 minuter, men det beror också på laxbitens storlek, så jag brukar använda termometer. Laxen blir också snäppet godare om man kör på lägre temperatur, runt 125-150 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut