70 g (en liten påse) mixad sallad eller babyspenat
4 små rödbetor
1 stort päron
1 msk vaniljsocker
8-12 skivor serranoskinka
200 g chèvre
1,5 dl valnötter eller cashewnötter
flytande honung, flingsalt, fikonvinäger
Börja med vaniljpäronen. Hyvla eller skär päronet i tunna skivor. Lägg päronskivorna i en liten skål och fyll med vatten tills det täcker päronskivorna. Rör ner vaniljsocker och se till att det löses upp i vattnet. Låt sedan stå och dra.
Koka rödbetorna. Det kan ta ganska lång tid, känn med en provsticka. Låt rödbetorna sedan svalna i kallt vatten. Skala dem och skär dem i klyftor.
Skär osten i fyra skivor och lägg dem på ett bakplåtspapper på en plåt. Ringla gärna lite honung över osten. Gratinera i 225 grader tills osten har smält en aning och fått fin färg, ca 15 minuter. Rosta nötterna i en torr stekpanna tills de har fått lite färg. Ringla gärna lite honung över nötterna mot slutet. Fördela sallad/babyspenat, rödbetor, päron och serrano på tallrikar. Lägg över osten och strö över nötterna. Smaksätt med fikonvinäger och lite flingsalt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar