25 januari 2015

Söndagsfrukost med scones!

Ja, ni har säkert förstått att det nästan tog knäcken på mig att börja jobba igen :) Jag har varit så otroligt trött efter jobbet att jag varken har orkat laga mat eller blogga på flera veckor. Vardagskvällarna har till stor del spenderats i soffan framför tv:n, så jag försöker att verkligen njuta av helgerna när jag har lite mer energi.

En aningens sen och långsam frukost inledde denna söndag, innan det bar av till pulkbacken med lilltjejen. Så himla mysigt!Scones med marmelad och ost är den absolut bästa helgfrukosten enligt mig! Så grymt gott!

Till två kakor eller åtta bullar:
5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
75 g smör
2 dl mjölk eller filmjölk

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser, tillsätt smöret, skuret i små tärningar, och rör om till en grynig massa. Tillsätt till sist mjölken/filen och arbeta snabbt ihop till en lös och kladdig deg. Dela degen i två delar och forma dem till runda kakor. Lägg kakorna på ett smort bakplåtspapper. Skåra kakorna med en kniv så att det blir fyra delar av kakan. Eller klicka ut degen i åtta lika stora bullar. Grädda i ca 15 minuter. Servera brödet ljummet med marmelad och ost!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut