21 april 2015

Nyttigare chokladbollar

Nu var det extremt längesedan jag fick till ett blogginlägg. Det är så sorgligt när jag kommer bort från bloggandet under så här långa perioder. Jag tänker på det varje kväll, men det finns inte mycket ork till matlagning och bloggande just nu. Att jobba heltid och ha barn tar tydligen på krafterna :)

Något som jag verkligen vill tipsa om är dessa lite nyttigare chokladbollar som jag har gjort flera gånger den senaste tiden. De är gjorda på cashewnötter och dadlar och är kanske inte jämförbara med vanliga traditionella chokladbollar, men jag tycker nog att de är ännu godare. Testa!


100 g cashewnötter
10 st dadlar
3 msk kokosfett
3 msk kakao
1 krm vaniljpulver
kokosflingor

Mixa nötterna till de är finmalda och nästan börjar klumpa sig lite. Släng ner övriga ingredienser (utom kokosflingor) i mixern och kör tills allt är blandat. Rulla till bollar av valfri storlek och rulla i kokosflingor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut