15 februari 2016

Alla hjärtans dag och mumsiga biskvier

Hej! Firade ni alla hjärtans dag igår? Jag och lilltjejen fixade en mysig hjärtfrukost med nybakt bröd, croissanter, ost och färsk ananas. Hon hade dessutom ritat kort och lagt ut hjärtformade pärlor över bordet :) Tyvärr glömde jag helt att ta bilder på de gulliga dekorationerna, men en bild på de vackra rosorna som pryder bordet blev det i alla fall.



Dagen spenderades sedan med släktingar till min man. Vi bjöd på lunch bestående av beef chili med tortillabröd, grönsaker, bönor och röror. Alltså, den grytan är så otroligt god! Testa den! Klicka här för att komma till receptet. Till kaffet efter lunchen hade jag gjort biskvier med daim. Supergott och perfekt när någon inte tål gluten.



Till ca 12 st

Mandelbottnar:
275 g mandelmassa
1 äggvita

Fyllning:
50 g mörk choklad
125 g smör
1,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Topping:
200 g choklad (jag använde mörk och vit choklad)

1 dubbeldaim

Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan grovt och rör ner äggvitan, blanda till en en jämn och tjock massa. Fyll en spritspåse med massan och spritsa runda bottnar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter tills bottnarna blivit gyllenbruna. Låt bottnarna svalna innan de lossas och får kallna på galler med den släta sidan uppåt.

Smält chokladen till fyllningen i mikrovågsugn eller över vattenbad och låt den svalna något. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggula vitt och fluffigt med elvisp. Vänd ner chokladen i smörkrämen. Bred smörkrämen toppigt på biskvibottnarna. Låt biskvierna stelna en stund i kylskåp.

Smält chokladen till toppingen och doppa biskvierna i chokladen. Strö över hackad daim och låt stelna i kylskåp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut