7 februari 2016

Semmelkladdkaka!

Åh, vad underbart det är med helg! Trots att vi har varit lite småkrassliga här hemma har denna helg varit så otroligt skön och avkopplande. Promenader, bakning, god mat och filmkvällar. Det var precis vad jag behövde!

Jag har bland annat testat att göra denna semmelkladdkaka som så många skriver om just nu. Hjälp, vad god den var. Smakar precis som en semla i kladdkakeform. Slurp!



150 g smör
100 g mandelmassa
2 tsk kardemumma
2,5 dl strösocker
3 ägg
2,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Riv mandelmassan. Rör samman alla ingredienser till kakan i en bunke. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, 20-24 cm i diameter. Smöra insidan av kanterna. Häll smeten i formen och grädda sedan i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Låt kakan svalna. Pudra med florsocker eller bred lättvispad grädde över kakan. Strö gärna rostade mandelflagor över kakan.

Receptet kommer från Kungsörnen.se.

1 kommentar:

  1. Hej!
    Gjorde denna kaka I tisdags och den gick hem både hemma och på jobbet. Supergod!

    SvaraRadera

Skriv ut