26 juni 2016

Det där med bananplättar...

Man läser överallt om dessa bananplättar eller bananpannkakor. Det låter ju supergott och enkelt. De flesta recept innehåller bara banan och ägg. Sagt och gjort. Jag testade. Men fy, vad äckligt. Det smakade som en söt omelett med banansmak. Nej, usch, den kombinationen var inget för mig.

Men! Häromveckan när vi var hos syrran blev vi bjudna på en annan sorts bananplättar och detta var något helt annat! Syrran tillsätter mandelmjöl, fiberhusk och lite bakpulver i sina plättar. Helt plötsligt smakade det inte omelett! Jag provade att göra detta själv när vi kom hem och jag lovar att det smakade riktigt smarrigt tillsammans med den hemgjorda hasselnötskrämen och lite kvarg. Slurp!




Till två portioner:
2 mogna bananer
2 ägg
4 msk mandelmjöl
1 msk fiberhusk
0,5 tsk bakpulver

Mosa bananerna och tillsätt äggen. Rör till en smet. Tillsätt övriga ingredienser. Stek små plättar i kokosolja. Servera förslagsvis med en klick grädde eler kvarg och färska bär.

2 kommentarer:

  1. Jag har också bara testat "omelettvarianten" och håller med dig. Helt överreklamerade! Din syrras sort låter mycket bättre, måste testa :) /Grannen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, gör det! Mycket, mycket godare!

      Radera

Skriv ut