18 augusti 2018

Vaniljrutor!

Plötsligt händer det! Mitt första blogginlägg på drygt ett år! Jag antar att inspiration och tid till spännande matlagning inte riktigt har funnits hos mig på ett bra tag, men den senaste tiden har jag upptäckt hur mycket jag har saknat min både matlagning, fotografering och bloggen så nu tänker jag ge mig på ett försök att ge bloggen lite nytt liv. Hoppas att det finns någon som fortfarande använder mina recept och kikar in här ibland.

Det här receptet är i alla fall väl värt ett blogginlägg. Så otroligt god kaka! Den smakar ungefär som vaniljhjärtan, men man behöver inga hjärtformar. Jättenkel bakning!Mördeg:
250 gram smör
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
0,5 msk bakpulver

Fyllning:
1 dl Kesella
2,5 dl creme fraiche
2 ägg
1,5 dl strösocker
0,5 msk vaniljsocker

Sätt ugnen på 200 grader. Jobba ihop mördegen, antingen för hand eller i en matberedare.
Tryck ut hälften av mördegen i en form (jag använde en form på 20 x 28 cm). Rör ihop fyllningen och häll ut över botten. Smula sedan över den andra delen av mördegen över fyllningen och grädda i ca 30 minuter. Låt kakan svalna och skär den i små rutor. Tips! Det är även supergott att strö över lite hallon i fyllningen innan man strör över den sista delen av mördegen.

2 kommentarer:

Skriv ut