25 april 2012

Tomat- och getostpaj!

Igår kväll var jag på besök hos min fina svägerska. Så mysigt! Vi hade planerat länge att se filmen "Midnight in Paris" och igår gjorde vi äntligen slag i saken. Vi tycker nämligen om att tänka tillbaka på vår härliga Paris-resa som vi gjorde tillsammans förra året och det är så roligt att se bilder på alla platser vi besökte och återuppliva gamla minnen :) Filmen började bra med många vackra bilder på favoritstaden, men sen... Ja, den spårar ur kan man säga... Mycket konstig handling, vi gillade den inte alls, utan pratade hela filmen igenom. Men det var väldigt trevligt det också! Vi har alltid så mycket att prata om :)

Självklart var vi även tvungna att ha ett franskt tema på maten, som igår kväll blev en tomat- och getostpaj. Receptet är ett urklipp ur en gammal tidning och vi har gjort den många, många gånger tidigare. Den tillhör faktiskt en av mina absoluta favoritpajer i hela världen. Så otroligt god! Jag vill ha den ikväll igen :)


Pajdeg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk vatten
Fyllning:
200 g chèvre
2 tomater
50 g soltorkade tomater
0,5 kruka färsk basilika
2 dl grädde
2 dl mjölk
4 ägg
Arbeta ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 175 grader i ca 10 minuter. Skär tomaterna och osten i bitar och fördela detta i pajskalet. Strö över basilikabladen. Vispa ihop äggen med grädden och mjölken och slå äggstanningen i pajskalet. Grädda i 175 grader i ca 50 minuter. Låt pajen vila en kort stund innan du skär upp den. Servera med sallad och bröd. Så gott!

1 kommentar:

  1. Tack för en supermysig och fantastiskt god kväll :)

    SvaraRadera

Skriv ut