14 februari 2013

Alla hjärtans dag och hjärtkakor till mitt hjärta!

Idag är det alla hjärtans dag och jag har bakat hjärtan till mitt hjärta! Receptet kommer från tidningen Hembakat, men självklart har jag gjort lite ändringar :) Jag gjorde en fyllning på hallon och vit choklad istället för en enkel florsocker-glasyr. Mycket godare!

Kakorna skulle enligt tidningen vara spröda, men mina blev lite hårda... Jag vet inte riktigt varför... Fyllningen på hallon och vit choklad blev dock riktigt god :)

Se till att baka något fint till era hjärtan nu :)Till ca 15 st stora hjärtan
125 g smör
2,5 dl socker
1 ägg
0,5 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
6 dl vetemjöl

Vit choklad- och hallonfyllning:
5 msk vispgrädde
1 dl hallon
200 g vit choklad
några droppar röd karamellfärg

Glasyr:
1,5 dl florsocker
ca 1 msk vatten
några droppar röd karamellfärg

Dekoration:
Strössel

Rör ihop smör och socker till en mjuk och smidig smet. Blanda i resterande ingredienser. Blanda ihop till en deg. Låt degen vila i kylen i ca en timma. Kavla ut degen och stansas ut hjärtan med en stor hjärtform. Lägg kakorna på ett bakplåtspapper på plåtar. Använd en mindre hjärtform och stansa ut mindre hjärtan i hälften av de stora kakorna så att det blir ett hål. Grädda kakorna i 175 grader i ca 10 minuter.  Grädda gärna de små kakorna också. Tänk på att grädda dem något kortare tid, ca 8 minuter.

Gör fyllningen. Koka upp grädden med hallonen. Dra kastrullen åt sidan och rör ner chokladen. Rör till chokladen har smällt helt och allt har blandats ordentligt. Låt fyllningen svalna och stelna i kylen en stund. Lägg sedan ihop kakorna två och två, med fyllningen mellan. Ett helt hjärta i botten och ett med hål i på. Tänk ballerina :)

Dekorera sedan kakorna på valfritt sätt med glasyr och strössel!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut