27 juni 2013

Melon- och limedrink och goda tilltugg

Idag är det mannens födelsedag! Detta har bland annat firats med besök av bästa svägerskan, god mat och gott i glasen. Självklart blev det även tårta och presenter. Mer kalasande blir det i helgen när familjen kommer på besök.

Vi testade en ny drink innan maten och den var riktigt läskande och god, den kommer jag att göra igen. Lite plock innan maten är alltid gott och idag blev det små rutor med parmesancheesecake som serverades med paprika och lufttorkad skinka samt små smördegssnurror med röd pesto och lagrad ost. Middagen bestod sedan av en caesarsallad, något som har blivit lite av en tradition på maken dag.
Melon- och limedrink, 4 glas
300 g honungsmelon
2 msk limesaft
1 msk honung
1,5 dl vitt vin
0,5 dl melonlikör (eller lite vit rom)
2,5 dl fruktsoda

Mixa melon, limesaft, honung, melonlikör och vitt vin, och slätt. Tillsätt fruktsoda och isbitar. Vi hade tyvärr ingen melonlikör hemma, utan tillsatte lite vit rom istället. Jag tyckte att drinken blev väldigt god och fräsch, men antagligen hade melonsmaken förstärks av likören.

Recept på parmesancheesecake hittar ni här och på pestosnurrorna här! Båda är väldigt enkla att göra. Recepetet på cheesecaken är egentligen avsett för en rund springform, men idag valde jag att göra den i en rektangulär form och sedan skära upp den i minirutor. Jag kan verkligen rekommendera att servera cheesecaken med lufttorkad skinka och någon fräsch grönsak, det gjorde sig väldigt bra tillsammans.


2 kommentarer:

  1. Riktigt god drink! Tack för allt gott och en mycket trevlig kväll!

    SvaraRadera

Skriv ut