1 januari 2016

Gott nytt år!

Gott nytt år önskar jag er alla! Hoppas att ni hade en bra nyårsafton och att det nya året har börjat bra.Vi hade en mycket trevlig kväll tillsammans med goda vänner. Kvällen bjöd på god mat, sällskapsspel och många skratt. Här kommer några mörka bilder från nyårsaftonens middag :)

Till förrätt åt vi blomkålssoppa med serranochips och smördegssnurror med fetaost och örter. Här finns receptet på soppan!

Varmrätten bestod av boeuf bourguinon och pomme duchesse med Västerbottenost. Till detta serverades även en chèvrekräm och smörstekt haricots verts. Klicka här för att komma till receptet på grytan. 

Desserten blev en saffranskladdkaka med vit choklad. Till denna serverades en mascarponegrädde med lingon. 



Recept på saffranskladdkakan kommer här:
200 g vit choklad
200 g smör
0,5-1 g saffran (jag tog två påsar saffran, men jag tror att det räcker med en)
4 ägg
3 dl strösocker
2 krm salt
2,5 dl vetemjöl


Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop ägg och socker, vispa ej. Smält smöret tills det blir gyllenbrunt. Ta det från plattan och bryt ner chokladen. Rör om tills den har smält. Rör ner saffran i chokladsmöret. Vispa ner chokladsmöret i äggblandningen. Rör ner saltet. Sikta ner mjöl och blanda ihop. Häll smeten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten. 



Servera gärna med denna underbara mascarponekräm:
250 g mascarpone
1,5 dl vispgrädde
60 g socker
1 dl rårörda lingon

Vipsa osten med grädden tills den har blivit fast. Tillsätt socker. Blanda försiktigt ner lingonen. 

2 kommentarer:

  1. Välkommen tillbaka! Jag har saknat dina inlägg. Jag använder ofta dina recept och blir alltid nöjd. Gott nytt år! Hälsningar Elisabeth Sundberg

    SvaraRadera
  2. Åh tack! Vad roligt att höra!
    God fortsättning!

    SvaraRadera

Skriv ut